JOBSPOT

JOBSPOT is ons project gericht op Brussels jongeren. Dit project heeft een wijk gebonden aanpak. We richten ons daarom voornamelijk op jongeren uit Brussel (1000), Laken (1020), Haren (1130), Evere (1140), Neder-Over-Heembeek (1120) en Jette (1090).

Voorwaarden om deel te nemen:

- Wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;

- Tussen 18 en 30 jaar oud zijn;

- Niet aan het werk zijn of in een beroepskwalificerende opleiding zijn ingeschreven

Hoe werken wij?

Je wordt gekoppeld aan een individuele coach en maken jullie uitgebreid kennis met elkaar. Samen ga je ingaan op je doelen, dromen, competenties, interesses en kwaliteiten.

Via individuele begeleiding en groepstrainingen ga je worden voorbereid op tewerkstelling. Als je niet weet welke richting je wil uitgaan, kunnen wij een beroepsinlevingsstage voor je regelen. Zo kan je de job en jezelf beter leren kennen. Tijdens je traject leer je onder andere een CV opstellen, een motivatiebrief schrijven en een sollicitatiegesprek houden. Natuurlijk staan wij ook voor je klaar bij andere vragen of problemen.

Naast je jobcoach staan ook de jobhunters van InBrussel voor je klaar om je te ondersteunen in je zoektocht naar werk. Zij zijn de brug tussen jou en de werkgever. Plus!

Bij Plus! begeleiden we langdurig werkzoekenden in een traject naar werk en/of opleiding. Met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF), zorgen we ervoor dat mensen, die meer begeleiding nodig hebben een extra duwtje in de rug krijgen.


Voorwaarden om deel te nemen:

- Inschreven zijn bij Actiris 

- Wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

- Minstens 2 jaar werkzoekend zijn 

Hoe werken wij?

Bij Plus! stap je in een persoonlijk traject op maat, samengesteld uit individuele afspraken en groepstrainingen. Het traject versterkt je in je vaardigheden en je zelfredzaamheid, in je zoektocht naar een opleiding of een job. Je persoonlijke jobcoach biedt jou een intensieve begeleiding.

Onthaal en analyse van de vraag.

In de eerste fase wordt er samen met je jobcoach gekeken naar je verwachtingen, je doelen, je ervaringen je sterktes en zwaktes. Samen stel je dan op basis van deze informatie een persoonlijk traject op, en stippel je een actieplan uit.  

Begeleiding bij je zoektocht naar werk of een opleiding.

Tijdens individuele afspraken en groepsmomenten leer je verschillende vaardigheden om succesvol te solliciteren; het opmaken van een CV en motivatiebrief, oefenen van sollicitatiegesprekken, hoe zoeken naar vacatures. Wekelijks kan je onder begeleiding gebruik maken van computers, een printer en een telefoon om actief te solliciteren.

Daarnaast staan ook de jobhunters van InBrussel klaar om je te ondersteunen in je zoektocht naar werk.

Dit project is ontstaan in het kader van de projectoproep Begeleiding van maatschappelijke kwetsbare groepen Vlaanderen en Brussel van het ESF.

Bijdrage vanuit ESF: 111.639,36 euro

Bijdrage vanuit VCF: 111.639,36 euro

AAZW

Bij AAZW krijg je een traject op maat.

Voorwaarden om deel te nemen:

- Wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;

- Ingeschreven zijn bij Actiris;

- Volledig werkzoekende zijn, anders verwijzen wij je graag door;

- Ouder zijn dan 18jaar;

- Basiskennis Nederlands hebben of interesse tonen in het volgen van Nederlandse les.

Hoe werken wij?

Samen met je individuele jobcoach kijk je naar de problemen, die je tegenkomt in je zoektocht bij het zoeken naar werk en pakken wij die stap voor stap samen aan via individuele sessies en groepstrainingen.

Weet je niet goed wat je wil of kan doen?

We kunnen je helpen met het kiezen van een job die bij je past. Samen met je coach onderzoek je je talenten, kwaliteiten en competenties en zie je in welke job je deze kan gebruiken.

Weet je niet hoe te starten met solliciteren?

Om ervoor te zorgen dat je snel klaar bent voor de arbeidsmarkt, ka je steeds snel instromen in onze groepstrainingen. Hier helpen wij je bij het zoeken van vacatures en werkgevers, het maken van een goed CV, het schrijven van een heldere motivatiebrief, en de voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Wij behandelen ook thema's die interessant zijn voor als je je nieuwe job gaat starten: stresshantering, goede communicatie, samenwerking, assertiviteit, enz.

Daarnaast staan ook de jobhunters van InBrussel klaar om je te ondersteunen in je zoektocht naar werk.50+

Bij InBrussel krijg je als werkzoekende 50-plusser een intensieve begeleiding op maat, zowel individueel als in groep, en dit gedurende één jaar.

Voorwaarden om deel te nemen:

- Wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;

- Minimum 50 jaar oud zijn;

- Ingeschreven zijn bij Actiris;

- Volledig werkzoekend zijn.

Hoe werken wij?

Onthaal en analyse van de vraag.

In de eerste fase wordt er samen met je arbeidsconsulent gekeken naar je verwachtingen, je doelen en ervaringen. Samen overloop je je mogelijkheden bij InBrussel en als je verder wenst te gaan, teken je een begeleidingscontract. Individueel en in groep zal je door je traject werken aan je competenties, vaardigheden, zwaktes en belemmeringen.

Begeleiding en zoektocht naar werk.

Tijdens individuele afspraken leer je de verschillende vaardigheden om succesvol te solliciteren, en als je klaar bent om zelfstandig te solliciteren, staan er een computer, printer en telefoon ter jouw beschikking in het "Open Atelier". Daarnaast staan ook de jobhunters van InBrussel klaar om je te ondersteunen in je zoektocht naar werk.

JOBHUNTING

Wat houdt jobhunting in bij InBrussel?

Onze jobhunters onderhouden een persoonlijk contact zowel met de werkgevers als met de werkzoekenden, om op deze manier de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Dagelijks nemen onze jobhunters contact op met werkgevers om te informeren naar hun noden en kandidaten voor te stellen.

Wat kan de jobhunting van InBrussel voor jou betekenen?

Werkgever? Onze jobhunters staan voor u klaar. Wij luisteren naar uw noden en selecteren voor u gepaste profielen. Wij doen met plezier een deel van de selectie voor u en stellen u enkele geschikte kandidaten voor. Bovendien blijven wij in contact met u en onze kandidaten na tewerkstelling.

Werkzoekende? Onze Jobhunters, Feyçal en Hanne, hebben een groot netwerk aan bedrijven. Zij stellen jouw profiel voor bij mogelijke werkgevers en ondersteunen je mee in een juiste kijk op de arbeidsmarkt en de verschillende mogelijkheden. Onze jobhunters ondersteunen jou samen met je individuele coach tijdens je zoektocht naar werk. Bij InBrussel sta je er niet alleen voor!

Neem contact op!

hanne.carremans@inbrussel.be, 0490/64.77.90

feycal.addam@inbrussel.be, 0495/16.00.89